Vi är även återförsäljare av bilvårdsprodukter från

 

Däck och fälgleverantörer

Här nedan kommer lite kort information för de mest etablerade däck och fälgleverantörerna som vi jobbar med.

Däckleverantörer

Här nedan kommer lite kort information för de mest etablerade däckleverantörerna som vi jobbar med.

Continental är en tysk däcktillverkare med huvudkontor i Hannover. Sedan 2008 ägs koncernen av Schaeffler Gruppe. Continental är en av världens ledande komponentleverantörer till fordonsindustrin. Fokus ligger på säkerhet, komfort och körglädje. Med produkter som bromssystem, system och komponenter för drivlinor och fjädring, instrumentering infotainment lösningar, fordonselektronik, säkerhetssystem samt däck och andra tekniska gummiprodukter bidrar företaget till en högre trafiksäkerhet och en bättre miljö. För närvarande har Continental mer än 130 000 anställda på 200 orter i 36 länder.

 

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare som erbjuder trygghet under alla förhållanden. Nokian Tyres tillverkar vinterdäck, sommardäck, SUV-däck, däck för skogsmaskiner och skogstraktorer, däck för lastbilar, bussar och industrimaskiner.

 

Goodyear grundades 1898 av Frank Seiberling. Goodyear utvecklar förstklassig ny däckteknik för de behov som dagens förare har. Från däck som ger förstklassiga prestandaresultat i tuffaste körförhållanden till däck med lång livslängd som ger dig bränslebesparingar. Goodyear fokuserar på utveckling av däck med hög prestanda och arbetar också hårt för att ta fram miljövänliga produkter.

 

Ända sedan Michelin grundades har företagets mål varit att förenkla och förbättra resande och transport av varor och människor, och i förlängningen till utvecklingen av samhället. Michelin har idag sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand. Michelins uppdrag är att bedriva varje del av sin verksamhet på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Detta innebär att företaget ständigt försöker göra saker effektivare för att tillgodose förväntningar hos kunder och aktieägare. I detta ligger också att värna om miljön.

 

Yokohama har representerats på den svenska marknaden i 20 år genom olika importörer och distributörer. Yokohama Scandinavia AB ägs sedan september 1995 av Yokohama Rubber Co. Ltd i Japan. Yokohama är en även godkänd leverantör av originalmonterade däck till de flesta japanska bilar och även till flera europeiska. Dessutom är Yokohama en av världens största tillverkare av last-, buss- och entreprenaddäck. Japanska Yokohama Rubber Co är den sjätte största däcktillverkaren i världen.

 

Nexen är en av Koreas främsta tillverkare av däck. Tillverkning och utveckling sker även i Europa och Nexen används framgångsrikt över hela världen och sitter även originalmonterade hos flera biltillverkare. Nexen finns i ett brett sortiment för både sommar och vinter till de flesta bilar. Nexen N’Blue HD Plus är ett personbilsdäck med god komfort och trygga egenskaper på våt och torr vägbana. Nexen N’Fera RU1 är däck främst SUV bilar med bra prestanda på våt och torr vägbana. Gemensamt för alla Nexendäck är bra kvalité till ett lågt pris!

 


Fälgar – leverantörer

Vi arbetar givetvis tillsammans med landets ledande leverantörer av fälgar. Specialfälgar och OCLs sortiment täcker i stort sett allas behov, fälgarna håller högsta kvalitet och är prisvärda. Rautamos utbud inriktar sig mer till dem som söker något utöver det vanliga.

Klicka gärna på länkarna nedan och se vilka fälgar som du tycker passar just ditt fordon. Kontakta oss sen för kostnadsförslag eller beställning.